Betoverende Pianisten

Concert
17
5._Nicolas_van_Poucke_credit_Maarten_Kools
17 december 2023 16:00

Betoverende Pianisten

Nicolas van Poucke

Nicolas van Poucke (1992) komt uit een kunstzinnig nest, vader is trompettist, moeder altvioliste, zijn zus is de bekende celliste Ella van Poucke, zijn broer Timothy is solist bij Het Nationaal Ballet. Nicolas begint op zijn zesde met pianolessen. Hij wint verschillende concoursen en met veertien jaar wordt hij aangenomen op de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam waar hij les krijgt van David Kuyken en later van Jan Wijn. Ook wordt hij gecoached door Murray Perahia, Martha Argerich en Alfred Brendel.

In 2020 maakt hij zijn Londense debuut in de Royal Festival Hall met het Derde Pianoconcert van Beethoven bij het Chineke! Orchestra en debuteert hij bij het Nederlands Kamerorkest met Beethovens Vierde. In dat jaar verschijnt ook The Schumann Collection Vol. 1 en inmiddels is deel twee in voorbereiding. Van Poucke toont hier zijn grote affiniteit met het romantische repertoire, het zijn indrukwekkende vertolkingen die hij het liefst uitbrengt op langspeelplaat. Vorig jaar maakte hij samen met Thomas Beijer een album met Sonates van Mozart.

Zijn grote held is Artur Rubinstein en die zal ongetwijfeld ook zijn kijk op Chopin hebben geïnspireerd. Vandaag een zeer mooi programma dat eigenlijk een compleet beeld geeft van de componist. We horen de Poolse Chopin met twee vroege Polonaises en vier Mazurka’s, de Chopin van de Franse salons met de vier impromptu’s, en de late diepzinnige Chopin met het Vierde Scherzo en de Derde Sonate.

 

Programma:

 

Claude Debussy (1862-1918)


Images (boek 1)
   Reflets dans l'eau
   Hommage à Rameau
   Mouvement

Robert Schumann (1810-1856)


Kreisleriana, opus 16
   Äußerst bewegt
   Sehr innig und nicht zu rasch
   Sehr aufgeregt
   Sehr langsam
   Sehr lebhaft
   Sehr langsam
   Sehr rasch
   Schnell und spielend


Pauze

 

Frédéric Chopin (1810 – 1849)


Mazurka‘s opus 33
   Nr. 1 in gis,  Nr. 2 in D,  Nr. 3 in C en  Nr. 4 in b

Sonate Nr. 3 in b, opus 58
   Allegro maestoso
   Molto vivace
   Largo
   Presto ma non tanto

 

Entree       : € 25,00

Kinderen vanaf 12 jaar en studenten € 10,00

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via de link bovenaan de pagina of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij het koetshuis. Meer parkeermogelijkheden op de homepage.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3