Betoverende Pianisten

Concert
34
3._ZLATA_CHOCHIEVA_credit_Uwe_Arens
19 november 2023 16:00

Betoverende Pianisten

Zlata Chochieva

Zlata Chochieva (Rusland, 1985) is een uitzonderlijke pianiste. Op achtjarige leeftijd maakte ze haar debuut met orkest in de Grote Zaal van het Staatsconservatorium in haar geboortestad Moskou. Mikhail Pletnev nam haar al heel jong onder zijn hoede en later studeerde ze nog bij Jacques Rouvier aan het Mozarteum in Salzburg, waar ze ook enkele jaren diens assistente was. Ze werd vooral bekend met alom bejubelde opnames van werken van Rachmaninoff en in het bijzonder van de etudes van Chopin.

Vanuit Berlijn, waar ze nu woont, geeft ze concerten in de mooiste zalen: Konzerthaus Berlin en Wenen, Wigmore Hall in Londen, Philharmonie de Paris, Teatro La Fenice in Venetië, National Kaohsiung Center for the Arts in Taiwan,, Victoria Hall in Singapore en is ze te gast bij vele festivals o.a. in Luzern, Miami en Bergen, van Leif Ove Andsnes. 
Muziekliefhebbers in Tilburg kennen haar al van een recital in de Concertzaal, twee jaar geleden. Toen speelde ze het programma van haar album (re)creations, onderscheiden met een Deutsche Schallplattenpreis en geselecteerd als Editor's Choice in Gramophone. Daarna maakte ze nog een album, Chiaroscuro, met muziek van Mozart en Skrjabin en heel recent Im Freien, met muziek van Schumann, Ravel, Liszt, Bartók, Draeseke en Schulz-Evler.

 

Programma

In Het Cenakel staan vier grote werken van Frédéric Chopin op het programma en de variaties die Sergei Rachmaninoff schreef op de twintigste Prélude van Chopin, een meesterwerk dat helaas veel te weinig wordt gespeeld. Max Reger maakte een duizelingwekkend virtuoze bewerking van een wals van Chopin, maar voor Chochieva gaat geen pianozee te hoog.

 

Programma

Frédéric Chopin (1810-1849)

  • Andante spianato et grande Polonaise brillante, opus 22
  • Ballade nr. 1, opus 23
  • Scherzo nr. 4, opus 54
  • Polonaise-Fantaisie, opus 61

Pauze

Sergei Rachmaninoff (1875-1943)

  • Variaties op een thema van Chopin, opus 22


Max Reger (1873-1916)

  • Wals opus 42 nr. 2 uit: Fünf Specialstudien nach Chopin

 

Entree       : € 25,00

Kinderen vanaf 12 jaar en studenten € 10,00

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 DIT CONCERT IS TOEGANKELIJK MET DE PODIUM PAS

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via de link bovenaan de pagina of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij het koetshuis. Meer parkeermogelijkheden op de homepage.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3