S.M.E.T. Kamermuziek serie

Concert
18
1._Dudok_Quartet_Amsterdam_fotograaf_Green_Room_Creatives-Yuri_Andries_LR
9 oktober 2022 12:30

 

Dudok Quartet Amsterdam

Judith van Driel | viool
Marleen Wester | viool
Marie-Louise de Jong | altviool
David Faber | cello

Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest creatieve en veelzijdige kwartetten van zijn generatie. Met hun missie ‘sharing the heart of music’ stellen ze unieke en eclectische programma’s samen, waarmee ze op nieuwe en inventieve manieren hun publiek weet te bereiken.

Het kwartet is constant op zoek naar nieuwe connecties en dwarsverbanden binnen muziek, in een repertoire dat reikt van Ligeti, Sjostakovitsj en Weinberg tot aan Mendelssohn, Mozart en Beethoven. Zoals ze zelf zeggen: “Wij laten de tijd zien dat de muziek niet oud is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gezien moet worden.”

Met deze intelligente benadering en gedurfde programmeerstijl spelen ze ook geregeld eigen arrangementen voor strijkkwartet, van onder andere werken van Gesualdo, Desprez, Sjostakovitsj, Brahms en Messiaen. Het kwartet schrijft regelmatig compositieopdrachten uit, en werkte samen met componisten als Joey Roukens, Max Knigge, Theo Loevendie en Peter Vigh.

Het Kwartet studeerde bij het Alban Berg Quartet in Keulen en vervolgens twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Daniel. In 2018 ontving het Dudok Kwartet Amsterdam als eerste Nederlandse ensemble ooit de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award.

Tevens maakte het kwartet in januari 2018 zijn debuut in de Verenigde Staten op het Northwestern University Winter Chamber Music Festival. In de jaren daarna volgden concerten in de Park Avenue Armory in New York en digitale concerten voor de Library of Congress in Washington en Fontana Chamber Arts Kalamazoo. Daarnaast treed het kwartet jaarlijks op in zowel het Concertgebouw als het Muziekgebouw in Amsterdam.

Programma: Strijkkwartet op. 20 nr.4 van J. Haydn en strijkkwartet op.11 nr.1 van P.I. Tchaikovsky.

 

Toegang € 18.00

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via bovenstaande link of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij het koetshuis. Voor meer parkeermogelijkheden kijk op de homepage.

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3