S.M.E.T. Zondag concert

Concert
 Registratie gesloten
 
2
Helikon_kwartet
9 februari 2020 12:30

Het Helikon Kwartet
Jong Nederlands talent op viool, altviool en cello

In september 2015 werd het Helikon kwartet opgericht door Stella Zake (viool), Marieke Kosters (viool), Lotus de Vries (altviool) en Renate Apperloo (cello). Ze studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Sinds 2017 is het kwartet in opleiding bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie.
Het kwartet geeft vele concerten door heel Nederland. Zo speelden ze in de Kleine Zaal en de Spiegelzaal van het Concertgebouw te Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, de Grote Zaal en de Hertz zaal van TivoliVredenburg en Orpheus Apeldoorn. In 2019 verzorgden ze een aantal concerten tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Grachtenfestival en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Ook waren ze te gast in radioprogramma's Spiegelzaal AVROTROS, Jets Muziekfabriek en Opium op radio 4. 

Het Helikon werd twee jaar intensief gecoacht door Quatuor Danel, een coachingstraject voor jong talent binnen de Rabo Next Stage, georganiseerd door TivoliVredenburg. In 2016 ontving het kwartet een beurs om masterclasses te volgen bij het Chilingirian Quartet in Engeland. In 2017 volgde het Helikon als gast ensemble lessen binnen de European Chamber Music Academy. 


Deze jonge muzikanten besteden graag aandacht aan actuele onderwerpen en werken hierbij regelmatig samen met componisten. Tijdens NJO Muziekzomer 2018 creëerden ze een programma geïnspireerd op klimaatverandering. Ze gaven een wereldpremière van componist Ryan Probert, genaamd ‘Twilight City’.

In het Cenakel spelen zij kwartetten van Fanny Mendelssohn, Bach en Felix Mendelssohn.

Entree euro 15,00. 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3