Betoverende Pianisten

Concert
20
15 december 2019 16:00

Séverin von Eckardstein (Duitsland, 1978) behoort tot de belangrijkste Duitse pianisten van zijn generatie.  Hij  is op vele grote podia in de wereld te gast, zowel als solist bij belangrijke orkesten zoals het Concertgebouworkest als met solorecitals. Hij was als gastsolist te horen met dirigenten als Valery Gergiev, Philip Herreweghe en Jaap van Zweden bij het Dallas Symphony Orchestra.

Naast de vele optredens heeft Von Eckardstein ook een groot aantal internationale prijzen op zijn naam staan. Waaronder de ARD-Competition in München (1999), Leeds International Piano Competition (2000), de José Iturbi in Valencia (2002) en de Grand Prix International Reine Elisabeth in Brussel (2003).

Von Eckardstein studeerde met onderscheiding af aan de Universiteit der Kunsten in Berlijn. Hij ontwikkelde zich verder aan de Internationale Piano Academia in Italië en nam privélessen bij o.a. Karl Ulrich Schnabel, Alicia de Larrocha, Leon Fleisher en Menahem Pressler. Zijn repertoire is breed en omvat de barokperiode, laatromantiek alsmede muziek van de 21e eeuw.

In 2018 speelde hij op het Klavier Festival Ruhr en debuteerde  met twee verschillende programma's in het Thompson Art Center in New York. Ook speelt hij vaak en graag kamermuziek. Samen met violiste Franziska Hölscher stichtte hij de serie ‘Klangbrücken’ in het Konzerthaus Berlin. Zijn cd met werken van Schubert, Skriabin, Medtner, Wagner en Schumann werd lovend ontvangen en ondervond veel belangstelling. In 2018 verscheen een nieuwe cd met werken van Debussy en Dupont.

Séverin speelt  op 15 december werken van Schumann, Prokofiev, Dupont en Beethoven.

 

Toegangsprijs 22,50  euro

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3