S.M.E.T. Zondag concert

Concert
 Registratie gesloten
 
9
Duo-Bilitis_foto-Elke-Kunneman-Klein
10 maart 2019 12:30

Duo Bilitis

 

Eva Tebbe - harp en stem

Ekaterina Levental - harp en mezzosopraan

 

"Briljant. Een aaneenschakeling van verrukkingen. Samenspel tot in de perfectie. Beurtelings ingetogen en uitbundig,triest en humoristisch. Ontroerend.”

Algemeen Dagblad

Duo Bilitis is door haar bijzondere bezetting een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daarbuiten. Sinds de oprichting in 2004 hebben beide musici een geheel nieuw repertoire gecreëerd  met hun eigen arrangementen voor alle combinaties van twee harpen en twee stemmen,  maar ook door het verstrekken van compositie en arrangeeropdrachten aan verschillende Nederlandse componisten.

Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy's tot de verbeelding sprekende composities "Les Chansons de Bilitis" op teksten van Pierre Louys.

Duo Bilitts is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en finalist van de International Jewish Music Competition .

Behalve in het Concertgebouw te Amsterdam, het Muziekgebouw aan het IJ , De Doelen Rotterdam en Vredenburg Utrecht trad het ensemble op tijdens tal van buitenlandse festivals in heel Europa.


Het repertoire van Duo Bilitis bestaat voornamelijk uit zelf gearrangeerd 20ste eeuws repertoire met een speciale focus op Franse en Spaanse componisten en 19e eeuwse Russische muziek. Nederlandse componisten zoals Jeff Hamburg, Chiel Meijering, Daan Manneke, Oene van Geel, Huba de Graaff, Anthony Fiumara en Joost Kleppe schreven nieuwe werken voor het duo. Met het strijkersensemble Camerata Antonio Lucio onder leiding van violiste Emmy Verhey speelden zij de Nederlandse premières van de dubbelharpconcerten van Maciej Malecki en Jean Francaix. 

Duo Bilitis bracht eerder twee cd's uit met muziek van o.a. Ravel, De Falla en Granados. In maart 2018 verscheen de derde CD ‘Rêveries de Bilitis’, een programma rond Claude Debussy. 

 

Entree 12.50 euro

 

Betaling bij aanvang concert contant of met  pin.

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren via de website www.cenakel.nl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3