Betoverende Pianisten

Concert
20
Nikolai-Demidenko-Klein
20 januari 2019 16:00

Nikolai Demidenko

 

 

De in Rusland geboren pianist Nikolai Demidenko (1955) studeerde aan het Gnessin Instituut bij Anna Kantor en aan het Moskou's Conservatorium bij Dmitry Bashkirov. Hij trad op bij vele vooraanstaande orkesten en met grote dirigenten als Yuri Temirkanoff, Sir Roger Norrington en Charles Dutoit. Ook was hij een van de prijswinnaars van de Montreal International Music Competition en de International Tchaikovsky Competition.

 

 

Gezaghebbende interpretaties van meer dan 50 pianoconcerten waaronder die van Beethoven, Chopin, Brahms, Prokofiev en Rachmaninov brachten Demidenko wereldwijde erkenning. Zijn gepassioneerde, virtuoze vertolkingen en zijn volstrekt eigen muzikale persoonlijkheid maken hem tot een van de meest bijzondere pianisten van deze tijd.

 

 

In 2014 werd hem een eredoctoraat verleend door de University of Surrey als waardering voor zijn buitengewone bijdrage aan de muziekfaculteit van de universiteit. Zijn discografie omvat bijna 40 cd's. Voor Hyperion Records nam hij 20 albums op, onlangs nog het 2e en 3e Prokofiev concert.

 

 

Entree 20 euro

Betaling bij aanvang concert contant of met  pin.

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren via de website www.cenakel.nl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3