S.M.E.T. zondag concert

Concert
 Registratie gesloten
 
6
Quirine-Viersen---foto-Jelmer-de-Haas-2-Klein
14 oktober 2018 12:30

 

 

Viersen en Kramer; een begeerlijk duo


Nederlands meest vooraanstaande persoonlijkheden op cello en piano samen in Tilburg

 

 

Quirine Viersen behoort tot de meest vooraanstaande persoonlijkheden op de cello van haar generatie. Met haar krachtige, intense en virtuoze spel heeft ze het publiek, de pers alsook haar collega-musici overtuigd van haar muzikaliteit. Zij cijfert zichzelf weg voor de muziek. Met haar Italiaanse Guarneri-cello uit 1715 dringt zij door tot de kern van elk stuk. Zij is een klasse apart. Symfonieorkesten in binnen- en buitenland spelen graag celloconcerten met haar, van het Concertgebouworkest tot de Wiener Philharmoniker.

Quirine won prijzen op nationale en internationale concoursen zoals het Rostropovich Concours te Parijs en het Tchaikovsky concours te Moskou.

 

 

Daniël Kramer geniet bekendheid als veelzijdig en bevlogen pianist en is veelvuldig te horen op binnen en buitenlandse podia. Hij genoot zijn opleiding aan het conservatorium van Amsterdam en rondde zijn masterstudie bij Hakon Austbö af met onderscheiding. Verder studeerde hij o.a. bij Claude Helffer te Parijs en waren ontmoetingen met Willem Brons en Murray Perahia belangrijk voor hem. Zijn kwaliteiten bleven ook tijdens concoursen niet onopgemerkt. Zo was hij eerste nationale prijswinnaar van het Prinses Christina Concours in 1994 en het Concours Olivier Messiaen in 2007 te Parijs. Als kamermusicus werkte hij samen met inspirerende collega's als Liza Ferschtman, Nobuko Imai, Harriet Krijgh en zoals nu met Quirine Viersen.

Daniël was talloze malen te horen op tv en radio in o.a. DWDD, Tijd voor Max en Vrije Geluiden.

 

Viersen en Kramer spelen zondag composities van Brahms en Beethoven.

Toegang 12.50 euo inclusief koffie/thee

 

Betaling bij aanvang concert contant of met  pin.

Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren via de website www.cenakel.nl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde (oostzijde) van de Kempenbaan op het transferium (carpoolplaats) achter het Bastion Hotel.

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3