S.M.E.T Kamermuziek

Concert
32
4._Berlage_Saxophone_Quartet_credit_Janko_Duinker
10 december 2023 12:30

Kamermuziekserie

Berlage Saxophone Quartet m.m.v. Karin Strobos & Martijn Cornet

 

Lars Niederstrasse | sopraansaxofoon

Peter Vigh | altsaxofoon

Juani Palop Tecles | tenorsaxofoon

Eva van Grinsven | baritonsaxofoon

Karin Strobos | sopraan

Martijn Cornet | bariton

Het in 2008 opgerichte Berlage Saxophone Quartet wordt geroemd om de unieke combinatie van muzikale diepgang en verfijning, gecombineerd met een aansprekende presentatie waarin andere disciplines de muzikale boodschap versterken. Ze wonnen al in 2011 een Stipendium bij de Deutscher Musikwettbewerb, de Dutch Classical Talent Award in 2013 en de Kersjes Prijs in 2015. Niet ten onrechte wordt het Berlage Saxofoonkwartet gezien als een voorstander van een nieuwe generatie saxofoonkwartetten die deze discipline een sterke positie geeft in de wereld van de klassieke muziek. Ze streven naar het hoogst mogelijke niveau van spelen in kamermuziek en volgden lessen bij een van de beste strijkkwartetten ter wereld: het Artemis Quartet in Berlijn. Overtuigd van de kwaliteit van het saxofoonkwartet als een krachtige en eigentijdse boodschapper van gelaagde klassieke muziek, speelt het quartet muziek die tot op de dag van vandaag een actuele emotionele waarde heeft, van renaissance tot hedendaagse muziek. Getuige de bijval voor hun twee cd's ‘SaxoFOLK’ en ‘Op zoek naar vrijheid’ in de nationale en internationale pers zijn zij daar uitmuntend in geslaagd.

"Het spel van het Berlage Saxophone Quartet is fenomenaal en ze creëren een uitzonderlijke rijkdom aan geluid met alleen saxofoons." - Luister

“Wat een verkwikkende verademing in de bezadigde en respectabele wereld van het strijkkwartet! De instrumenten ‘trillen’ en ademen als één in het Berlage Saxofoonkwartet, de verve en het enthousiasme van deze meesters van hun instrument springt ongeremd naar de luisteraar. Een groot genoegen!" - Valentin Erben, Alban Berg Quartet

Programma ‘FEIER/FIRE a pocket opera’

Samen met zangers Martijn Cornet en Karin Strobos creëerden ze een muzikale voorstelling over hoe mensen omgaan met een naderende crisis. Uitgangspunt is muziek uit de jaren 1920, de Roaring Twenties, van George Gershwin, Cole Porter, Kurt Weill, Mischa Spoliansky gecomponeerd en gearrangeerd voor saxofoonkwartet en twee stemmen door Wijnand van Klaveren

Deze periode, het interbellum maakt deel uit van een keerpunt in de muziekgeschiedenis, waar de saxofoon furore maakte in zowel klassieke als populaire muziek. De gekozen stukken zijn bedoeld om een joviale sfeer uit te drukken met een serieuze ondertoon, een heel bijzonder kenmerk van die tijd. Elk tijdperk kent zijn crises, en onze reacties daarop zien er allemaal beangstigend bekend uit: steek je kop in het zand en feest naar de afgrond. Choreograaf/regisseur Pim Veulings en toneelontwerper Paul Boereboom hebben het programma in een ongedefinieerde periode gezet.

Een spreekwoordelijke dans aan de rand van de vulkaan, zo'n 100 jaar geleden, die alarmerend veel lijkt op vandaag. Mensen, tijd om te feesten!

Programma:    ‘FEIER/FIRE a pocket opera’

  • George Gershwin
  • Cole Porter
  • Kurt Weill
  • Mischa Spoliansky

Entree      : € 18,00

Kinderen vanaf 12 jaar en studenten € 10,00

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via de link bovenaan de pagina of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij het koetshuis. Meer parkeermogelijkheden op de homepage.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3