Verrassende Orgelklanken

Concert
10
tve_Orgel
19 maart 2023 16:00

Rob Nederlof | orgel

met medewerking van het

Tilburgs Vocaal Ensemble

onder leiding van

Ramon van den Boom

PROGRAMMA

 

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)  

         Sonate Opus 65 nr.3 in A

[1]    Con moto maestoso

[2]    Andante tranquillo

 

Felix Mendelssohn Bartholdy

[3]    Aus tiefer Not schrei ich zu dir

 

Max Reger (1873-1916)

[4]    Trio in d (Gigue)

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

         Uit Orgelbüchlein: 3 koraalvoorspelen vooraf gegaan door een koorzetting:

[5]    O Lamm Gottes

[6]    O Lamm Gottes BWV 618

[7]    Herr Gott, nun schleuss den Himmel auf

[8]    Herr Gott, nun schleuss den Himmel auf BWV 617

[9]    O Mensch, bewein dein Sünde gross

[10]  O Mensch, bewein dein Sünde gross BWV 622

 

Johann Sebastian Bach

[11]  Fuga alla Gigue in G BWV 577

 

Joseph Rheinberger (1839-1901)

[12]  Cantilene uit Sonate 11 Opus 148

 

Joseph Rheinberger

[13]  Stabat Mater Opus 138

 

TILBURGS VOCAAL ENSEMBLE (TVE) is in 1970 opgericht als ensemble van de Tilburgse Muziekschool (nu Factorium). Sinds 2012 functioneert het als zelfstandige vereniging. Het koor zingt met een gedegen muzikale basis werken uit de gehele koormuziekliteratuur, sinds 2006 onder de muzikale leiding van Ramon van den Boom. Om de zeggingskracht van de optredens van TVE te vergroten, is er aandacht voor podiumpresentatie en vocale coaching afgestemd op het te zingen concert. TVE staat open voor andere disciplines en zingt graag op bijzondere locaties. Het ensemble streeft naar een goede basissamenstelling van zangers en voor concerten wordt samengewerkt met projectzangers en andere koren.

Ramon van den Boom studeerde koordirectie bij Hoite Pruiksma, Martien van Woerkum en Louis Buskens, en klavecimbel bij Cynthia Wilson en Rémy Syrier. Daarnaast volgde hij onder meer lessen zang, orkestdirectie, orgel en basso-continuo. Ramon is al geruime tijd muzikaal leider van het Tilburgs Vocaal ensemble, waarmee hij graag het raakvlak tussen klassieke muziek en theater verkent. Daarnaast is hij dirigent van het Roosevelt College Choir in Middelburg, en koor Luciani in Hilvarenbeek. Na het afronden van de Masteropleiding Kunsteducatie is hij sinds 2021 werkzaam als directeur van de Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland (KBZON).

Rob Nederlof studeerde orgel (bij Maurice Pirenne), piano (bij Alexandru Hrisanide) en klavecimbel (bij Gerard Dekker) aan het Brabants Conservatorium (thans AMPA) te Tilburg. Hij sloot zijn drie studies af met het behalen van maar liefst zes diploma’s: Docerend Musicus Piano, Orgel en Klavecimbel en Uitvoerend Musicus voor alle drie de instrumenten (voor Orgel met het predicaat Cum Laude). Hij volgde diverse meestercursussen voor orgel in binnen- en buitenland. Rob is sinds 1983 als docent piano, orgel en klavecimbel verbonden aan Factorium Tilburg, Podiumkunsten. Sinds 1980 is hij organist van de Petrus en Pauluskerk en sinds 1992 van de Heuvelse kerk in Tilburg. Met ingang van 1 september 2021 is Rob Nederlof benoemd tot Stadsorganist van Tilburg.

 

Toegang € 15,00 per persoon. Vrienden van de Orgelkring-MB € 7,50. Jongeren tot 30 jaar gratis

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via bovenstaande link of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij het koetshuis. Voor meer parkeermogelijkheden kijk op de homepage.

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3