Grupo del Sur

Concert
116
Grupo_Del_Sur-47-bewerktuitsnede_foto_Dina
21 mei 2023 15:00

PASSIE VOOR PIAZZOLLA

15 JAAR Grupo del Sur

Uit het hart, naar het hart.

Astor Piazzolla was een meester in het schrijven van muziek die raakt. Energie, passie en ontroering, maar ook humor en lichtvoetigheid; een breed scala aan emoties komen voorbij. In de originele kwintetbezetting die Piazzolla zo beroemd maakte, vertolkt Grupo del Sur als geen ander zijn muziek, met als doel van elk concert een onvergetelijke belevenis te maken. En dat doet deze Nederlands-Argentijnse groep inmiddels al 15 jaar.

Tijdens dit Jubileumconcert brengt Grupo del Sur ook ander repertoire.Welke muziek schreef Piazzolla vóórdat hij de Tango Nuevo ontwikkelde?  Welke muziek schreven anderen in zijn Tango Nuevo stijl?  En wat inspireert de musici van Grupo del Sur?

Astor Piazzolla bracht de tango van de kroeg en de straat naar het concertpodium. Hij behield passie en melancholie en verrijkte de muziek met elementen uit klassieke muziek en jazz. Zijn muzikale nalatenschap is enorm en inspireert wereldwijd vele componisten, musici en luisteraars.

Grupo del Sur geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. De laatste cd ‘Inspiración’ werd live opgenomen in het Concertgebouw Amsterdam. De groep is regelmatig te zien op Brava TV en te beluisteren op Radio 4.

Grupo del Sur bestaat uit:

Matias Pedrana – bandoneon

Anne-Marie van de Grint – viool

Paul Hagenaars – gitaar

Robin El-Hage – piano

Daniël Lehmann – contrabas

www.grupodelsur.nl

https://www.youtube.com/watch?v=2MX0eHG0NX0

 

Toegang 20 euro inclusief drankje en hapje

Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.

 

PARKEREN OP HET TERREIN VAN HET CENAKEL IS NIET MOGELIJK, DIT KAN AAN DE OVERKANT BIJ HET KOETSHUIS OF OP HET TRANSFERIUM.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3