De Link

Concert
Juliet-Mark-corridor-foto-Dimitri-Djuric-1024x685
18 april 2023 20:30

Draag zorg voor onze leefomgeving – dat is het centrale thema van ‘Natural World’, een concert van de Britse sopraan Juliet Fraser en pianist Mark Knoop. Fraser, een bevlogen en expressieve zangeres met een voorliefde voor nieuw repertoire, heeft zich laten leiden door het boek ‘Silent Spring’ waarin bioloog Rachel Carson zestig jaar geleden onthulde hoe vernietigend de uitwerking van pesticiden is op de natuur.

Laurence Crane richt zich in het driedelige Natural World op vogels, de voornaamste slachtoffers van DDT, en de zee. Dat laatste als eerbetoon aan Carson, die als specialist in mariene biologie drie boeken over de zee schreef. Elektronische elementen in de muziek komen gaandeweg het stuk steeds meer op de voorgrond te staan. Van Charles Ives koos Fraser drie liederen. Twee daarvan gaan over de Housatonic rivier. Het ene drukt de schoonheid van de rivier uit, het andere betreurt de negatieve invloed van de mens op de rivier.

In This Unquiet Autumn sluit Lara Ahar aan bij de woorden van Carson over de zee en over de kritiek die ze op Silent Spring verwachtte. Juliet Fraser stond al lang hoog op het verlanglijstje van De Link. Dit is een herkansing nadat een optreden in 2020 afgezegd moest worden vanwege corona.

 

Reserveren via www.delink.nl

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3