S.M.E.T. Kamermuziek serie

Concert
0
8._Alexander_Warenberg_fotograaf_Marco_Borggreve_LR
12 februari 2023 12:30

Kamermuziekserie

Alexander Warenberg & Nikola Meeuwsen

 

Alexander Warenberg | cello

Nikola Meeuwsen | piano

Alexander Warenberg (1998) en Nikola Meeuwsen (2002) zijn neven van elkaar én een zeer succesvol muzikaal duo.

Alexander speelt al cello vanaf zijn vijfde jaar. Hij kreeg vanaf zijn achtste tot zijn achttiende les van Monique Bartels aan het conservatorium van Amsterdam. Sinds 2016 studeert hij bij Frans Helmerson aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn en tegenwoordig aan de Kronberg Academy. In 2016 won de jonge cellist de eerste prijs en de publieksprijs van het concours van de Amsterdamse Cello Biënnale en daarnaast eerste prijzen van het internationale celloconcours Antonio Janigro in Kroatië, het Britten Cello Concours en het Prinses Christina Concours. Sinds 2017 vormt hij met Yang Yang Cai (piano) en Shin Sihan (viool) het Amsterdams Piano Trio waarmee hij in 2019 debuteerde in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Alexander Warenberg ontvangt een studiebeurs van de VandenEnde Foundation en bespeelt een instrument van Jean Baptiste Vuillaume uit 1845, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds.

Nikola Meeuwsen profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Afgelopen augustus ontving hij in Amsterdam de Grachtenfestival Prijs 2022. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours en in 2012 het Steinway Concours. Hij trad meerdere malen op met het Residentie Orkest waarmee hij o.a. het Schumann pianoconcert vertolkte. Ook op festivals is hij een graag geziene gast. Hij speelde op het Storioni Festival, het kamermuziekfestival Schiermonnikoog en het nieuwe Haagse festival Classical Now. Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent en Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola in Italië.

Programma: F. Mendelssohn Sonate nr. 2 in D.gr.t en van Joh. Brahms Sonate nr. 2 in F gr.t. op.99.

Toegang € 18.00

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via bovenstaande link of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij het koetshuis. Voor meer parkeermogelijkheden kijk op de homepage.

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3