S.M.E.T. Kamermuziek serie

Concert
0
6._Amstel_Quartet_fotograaf_Foppe_Schut_LR_-_kopie
8 januari 2023 12:30

Nieuwjaarsconcert

Amstel Quartet

 

Remco Jak | sopraan saxofoon
Olivier Sliepen | alt saxofoon
Bas Apswoude | tenor saxofoon

Harry Cherrin | bariton saxofoon

Kameleontisch en gepassioneerd is misschien de beste manier om de vier saxofonisten die het Amstel Quartet vormen te beschrijven. Wanneer je ze hoort spelen vallen alle grenzen tussen de verschillende muziekgenres weg. Technische beperkingen bestaan niet en muzikale grenzen bestaan alleen maar om te worden overgestoken. Om deze reden heeft de Nederlandse muziekpers het Amstel Quartet omschreven als het kleurrijkste saxofoonkwartet ter wereld. Het kwartet ontving vaak onderscheidingen. Zo kregen zij de Concert Artists Guild Management Award, de Kersjes Prijs en de Gaudeamus International Interpreters Award. Ze traden op in het Concertgebouw te Amsterdam, de Philharmonie te Luxemburg en Carnegie Hall New york. Voor hun eigen label Amstel Records namen zij tot nu toe 10 cd's op met veelzijdig repertoire van speciaal voor hen gecomponeerde muziek tot minimal music en Indiase tabla's. hun laatste album met Franse chansons ‘Sax with Elan’ werd in de pers omschreven als “Saxy chansons brimming with joi de vivre.”

Remco Jak (1975) is een kamer- en orkestmusicus die dankbaar gebruik maakt van de veelzijdigheid van de saxofoon. Hij is er stellig van overtuigd dat er geen grenzen zijn aan de toepasbaarheid van het instrument, in welke muziekstijl dan ook. Zijn muzikale genen heeft hij te danken aan zijn opa, trompettist van de 'Merry Mooches'.

 

Olivier Sliepen (1979) studeerde eerst saxofoon in Luxemburg bij Guy Goethals en daarna bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium in Amsterdam, waar hij in 2002 werd uitgeroepen tot ‘excellent bachelor’ en in 2004 cum laude afstudeerde. Dankzij het Erasmus uitwisselingsprogramma kon hij In 2004 samenwerken met Claude Delangle aan het Conservatorium in Parijs.

Bas Apswoude (1971) wilde eigenlijk al op vierjarige leeftijd saxofoon spelen. Het heeft echter tot zijn tiende geduurd eer hij eindelijk zijn geliefde instrument mocht gaan bespelen. Na meer dan dertig jaar spat het enthousiasme nog steeds met dikke druppels van zijn saxofoonspel af.

Harry Cherrin is een Amerikaanse saxofonist en componist en momenteel woonachting in Nederland. Hij ronde zijn studie in 2009 af bij saxofonist Arno Bornkamp. Naast het uitvoeren van klassiek, experimenteel, jazz en pop door heel Europa, speelt Harry ook regelmatig saxofoon recitals van Bach.

Met gastoptreden van pianiste Laura Sandee.

Programma: werk van Georg Pelecis en bewerkingen van Remco Jak en Bas Apswoude van composities van o.a. César Franck, Widor en Saint-Saëns.

Toegang € 18.00

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via bovenstaande link of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij het koetshuis. Voor meer parkeermogelijkheden kijk op de homepage.

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3