Betoverende Pianisten

Concert
24
5._Anna_Fedorova_-_20_december_2020_fotograaf_Marco_Borggreve_2
18 december 2022 16:00

Betoverende Pianisten

Anna Fedorova

Anna Fedorova (1990, Kiev) is één van de belangrijkste jonge pianisten ter wereld. Al op zeer jonge leeftijd vertoonde zij een aangeboren muzikale volwassenheid en een bijzondere technische aanleg. Haar internationale carrière begon al toen zij nog een kind was en wereldwijd was het publiek verrast en gefascineerd door de diepte en kracht van haar muzikale expressie. Op Youtube werd Anna's vertolking van Rachmaninoff's 2e pianoconcert bekeken door meer dan 21 miljoen bezoekers en werd daarmee het meest bekeken klassieke concert. Anna trad op in de meest prestigieuze zalen van Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, Carnegie Hall, Royal Festival Hall en het Theatre des Champs Elysées in Parijs.

Ze heeft een formidabel uitgebreid repertoire aan pianoconcerten en speelde onder dirigenten als Jaap van Zweden, Benjamin Zander en Martin Panteleev. Haar opleiding begon zij aan de Lysenko School of Music in Kiev bij Boris Fedorov en studeerde met onderscheiding af aan het Royal College of Music in Londen bij Norma Fisher. Verder studeerde zij aan de beroemde Accademia Pianistica bij Leonid Magarius in Imola, Italië en ontving adviezen van o.a. Alfred Brendel en Andras Schiff.

Cd opnames maakte zij voor het Nederlandse label Channel Classic met o.a de concerten van Rachmaninoff.

Programma: werken van Tchaikovsky, Rachmaninoff, Scriabin, Grieg en Chopin.

Toegang € 25.00

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via bovenstaande link of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij het koetshuis. Voor meer parkeermogelijkheden kijk op de homepage.

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3