S.M.E.T. Kamermuziek serie

Concert
6
4._Scholtes-Janssens_fotograaf_Ronald_Knapp_LR_-_kopie
11 december 2022 12:30

Kamermuziekserie

Lestari Scholtes & Gwylim Janssens

 

Lestari Scholtes | piano

Gwylim Janssens | piano

 

"Bijna griezelig hoe Scholtes en Janssens het eens zijn over timing" - BN de Stem, januari 2009

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Aardig om te vermelden is dat zij hun samenwerking zijn begonnen toen zij studeerden aan de Jong Talent Afdeling van Het Fontys Conservatorium bij Ton Demmers. Sindsdien studeerden zij beiden cum laude af aan respectievelijk de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam bij Jan Wijn en Bart van de Roer.

Vandaag de dag worden zij erkend als een van de meest vooraanstaande pianoduo's van hun generatie. Ze staan bekend om hun betoverende klank, zeer hoogstaande technische behendigheid en hun intense en energieke optredens. Zij traden al op over de hele wereld: Europa, de Verenigde Staten (Carnegie Hall), Israel, Zuid-Amerika en in vele Aziatische landen waaronder China en Japan. Het duo won diverse internationale en nationale concoursen, zoals in 2010 het prestigieuze Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw Amsterdam. Ze werden hierbij uitgeroepen tot Talent van het Jaar van Radio 4.

Als duo studeerden zij bij het vermaarde pianoduo Gil Garbur en Siran Silver aan de Hochschule für Musik in Hannover. Samen hebben zij vele masterclasses gevolgd bij onder meer Nikolai Petrov, Alexander Tamir, Victor Derevianko, Alon Goldstein, Peter Takács, Paul Lewis, Jean-Bernard Pommier en Menahem Pressler. Hun cd's worden zeer lovend ontvangen door pers en publiek , een 10 in het blad ‘Luister’ en een 5 sterren recensie in het Nederlands Dagblad.

Programma: Shéherazade van Rimsky-Korsakoff compleet.

 

Toegang € 18.00

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via bovenstaande link of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij het koetshuis. Voor meer parkeermogelijkheden kijk op de homepage.

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3