La Dame d’André

Concert
21
RensBressersF_klein
4 februari 2023 20:00

 

La Dame d’ André

 

Een tragiekomische theatrale liedvoorstelling over hopeloos verlangen, machteloos toekijken, verliezen en verloren zijn.

La Dame d’ André neemt je mee in het doolhof van gedachten waarin zij haar André verloor. Het zijn de jaren 30 in Parijs en er hangt onrust in de lucht. Economische depressie, dreigende oorlog, problemen met huisvesting. Het klinkt ons maar al te bekend in de oren.

Temidden van alle onrust onstaat een intense liefde tussen la Dame -het toonbeeld van een Franse rijke dame, en André -een arme kunstenaar. Een onwaarschijnlijke, verboden liefde. Van begin af aan gedoemd om te mislukken. Maar wat doe je als het laatste uur geslagen heeft? Als de allesomvattende duisternis in alle kieren is gekropen? Als je alles hebt gegeven tot er niets meer van je over is?

Muziek

Tel jour, telle nuit - Francis Poulenc (1936)

Fiançailles pour rire - Francis Poulenc (1939)

De dame van André - Fran Van Lysebettens (2021)

Hanna van Rooijen, zang/libretto

Hanna van Rooijen is een Nederlandse theatermaker, librettist en zangeres. In 2020 is ze cum laude afgestudeerd aan de Master of Music bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg met een onderscheiding voor outstanding professionalism and performance.

Ze is de oprichter van Miss Charms. Hanna schreef in 2020 haar eerste volledige operalibretto gebaseerd op haar moeders dagboeken, wat heeft geresulteerd in de hedendaagse opera Lief Dagboek waarin ze zelf ook zong. Deze voorstelling werd geselecteerd voor de Boulevard Festival Entreeprijs. Daarnaast zingt, schrijft en produceert Hanna bij diverse ensembles en projecten met een focus op hedendaagse opera en kamermuziek en stond ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2020. Samen met Michelle van Malsen vormt zij het eigenwijze Liedduo Duo Divergente.

Michelle Malsen, piano

Michelle van Malsen is een Nederlands/Filippijnse corepetitor. Haar belangrijkste focus is muziektheater en Lied. Haar muzikale interesses zijn breed, maar ze heeft een speciale plaats in haar hart voor het Franse lied, hedendaagse muziek en muziektheater. Voor Michelle is La Dame d’André een kans om zich te ontwikkelen als theatermaker. Ze heeft al veel samengewerkt met zangers in een breed scala aan muzikale en theatrale producties. Als pianist wordt Michelle geprezen om haar ‘Franse klank’: een kwaliteit die ze in deze voorstelling verder wil ontwikkelen. In 2022 studeerde Michelle af aan de Fontys Master of Music als Collaborative Pianist.

 

Fran Van Lysebettens, compositie

De Belgische zangeres en componist Fran Van Lysebettens is altijd aan het puzzelen om haar eclectische persoonlijkheid te matchen met de klassieke muziek die ze uitvoert en/of schrijft. In 2021 componeerde én zong ze de one-woman operamonoloog ‘Dalila’. Momenteel bereidt ze zich voor op Chaïm – een circusvoorstelling van THERE THERE waarvoor ze componeert en zingt. Fran volgde tijdens haar bachelor klassieke zang een minor compositie bij Mayke Nas. In 2021 studeerde ze af aan de Master of Music in Tilburg in klassieke zang, waarvoor ze ook compositielessen kreeg van Anthony Fiumara.

 

 

Toegangsprijs  €15, - en €10,- voor studenten. 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3