La Dame d’André

Concert
4
la_dame.jpg_klein
9 september 2022 20:00

Helaas moeten wij dit concert uitstellen i.v.m. ziekte van de soliste

La Dame d’André

Na het succes van Lief Dagboek komt Miss Charms met haar tweede voorstelling La Dame d’André in samenwerking met Duo Divergente. Duo Divergente, bestaande uit twee neurodivergente vrouwen, denkt buiten de gebaande paden met als doel om op een creatieve manier na te denken over het menselijk bestaan. Zo komen ze ook tot het concept voor La Dame d’André. Hierin combineert Duo Divergente liederen uit twee grote liedcycli van Poulenc met een gloednieuw libretto en compositie en spreekt daarmee tot de verbeelding. De muziek van Poulenc: surrealistisch, kubistisch, poëtisch versus de muziek van Van Lysebettens: klassiek-pop, Franse chansons, humoristische accenten. De botsing van muzikale stijlen is in zekere zin een symbool van de synopsis.

Een rijke dame, een emotioneel instabiele man en een Parijs café in de jaren dertig. Wat hebben deze te maken met toxic relationships? In La Dame d’André brengt Duo Divergente een opzwepende theatrale Liedvoorstelling. Hanna van Rooijen (sopraan) en Michelle van Malsen (piano) dompelen het publiek volledig onder in een liefdesverhaal dat, voor een verhaal uit de jaren dertig, veel samenhang vertoont met de huidige samenleving en relaties. Het verkennen van de grenzen van toxic relationships binnen een dramatische operaverhaallijn brengt het publiek in een staat van zelfreflectie, waarbij ze hun eigen relaties op een positieve manier in vraag kunnen stellen. Bij klassiek Lied denken de meeste mensen aan standaard recitals met pianist en zangeres. Duo Divergente wijkt hier heel bewust van af, wat resulteert in een prikkelende uitvoering.

Hanna van Rooijen, zang/libretto

Hanna van Rooijen is een Nederlandse theatermaker, librettist en zangeres. In 2020 is ze cum laude afgestudeerd aan de Master of Music bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg met een onderscheiding voor outstanding professionalism and performance.

Ze is de oprichter van Miss Charms. Hanna schreef in 2020 haar eerste volledige operalibretto gebaseerd op haar moeders dagboeken, wat heeft geresulteerd in de hedendaagse opera Lief Dagboek waarin ze zelf ook zong. Deze voorstelling werd geselecteerd voor de Boulevard Festival Entreeprijs. Daarnaast zingt, schrijft en produceert Hanna bij diverse ensembles en projecten met een focus op hedendaagse opera en kamermuziek en stond ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2020. Samen met Michelle van Malsen vormt zij het eigenwijze Liedduo Duo Divergente.

Michelle Malsen, piano

Michelle van Malsen is een Nederlands/Filippijnse corepetitor. Haar belangrijkste focus is muziektheater en Lied. Haar muzikale interesses zijn breed, maar ze heeft een speciale plaats in haar hart voor het Franse lied, hedendaagse muziek en muziektheater. Voor Michelle is La Dame d’André een kans om zich te ontwikkelen als theatermaker. Ze heeft al veel samengewerkt met zangers in een breed scala aan muzikale en theatrale producties. Als pianist wordt Michelle geprezen om haar ‘Franse klank’: een kwaliteit die ze in deze voorstelling verder wil ontwikkelen. In 2022 studeerde Michelle af aan de Fontys Master of Music als Collaborative Pianist.

Fran Van Lysebettens, compositie

De Belgische zangeres en componist Fran Van Lysebettens is altijd aan het puzzelen om haar eclectische persoonlijkheid te matchen met de klassieke muziek die ze uitvoert en/of schrijft. In 2021 componeerde én zong ze de one-woman operamonoloog ‘Dalila’. Momenteel bereidt ze zich voor op Chaïm – een circusvoorstelling van THERE THERE waarvoor ze componeert en zingt. Fran volgde tijdens haar bachelor klassieke zang een minor compositie bij Mayke Nas. In 2021 studeerde ze af aan de Master of Music in Tilburg in klassieke zang, waarvoor ze ook compositielessen kreeg van Anthony Fiumara.

 

 

Toegangsprijs  €15, - en €10,- voor studenten. 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3