Orkest Zuid

Concert
 Registratie gesloten
 
10
9 oktober 2021 20:00

Het concert Symphonies of Winds is opgebouwd vanuit een van de meest iconische werken voor blazers: Strawinsky’s “Symphonies of Wind Instruments”.

Igor Strawinsky (1882 - 1971) componeerde dit werk in 1920 ter nagedachtenis aan Claude Debussy die in 1918 was overleden. In 1947 maakte hij een gereviseerde versie die nu door OZ wordt uitgevoerd.

In 1997 componeerde de bredase componist Daan Manneke (*1939) zijn eigen Symphonies of Winds als hommage aan Strawinsky en zijn leermeester Ton de Leeuw.

Van beide componisten heeft Manneke citaten in zijn compositie verwerkt.

Beide werken zijn gecomponeerd voor 23 blazers, de uitgebreide blazerssectie van het symfonieorkest: 3 fluiten, 2 hobo’s, althobo,3 clarinetten, 2 fagotten,contrafagot, 4 hoorns, 3 trompetten, 3 trombones en tuba.

Tevens wordt door een saxofoonkwartet van OrkestZUID het werk Syrinx van Daan Manneke uitgevoerd.

Het werk van Daan Manneke werd gecomponeerd in opdracht de Stichting Nieuwe Muziek Brabant en kan zeker in dat perspectief als cultureel Brabants erfgoed worden gezien.

Compositieopdracht

Naast deze twee werken heeft OrkestZUID een opdracht gegeven aan de jonge Brabantse componist Jasper de Bock om een werk te componeren voor dezelfde bezetting en daarin op eigen wijze voort te borduren op de werken van Strawinsky en Daan Manneke

Prijs als waardering

We willen graag dat u zelf pas na afloop van het concert een prijs voor het bijwonen van dit concert bepaalt , waarmee u de waardering van deze avond aangeeft.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3