Orgelkring Midden-Brabant

Concert
9
Fabienne_orgel_Johan
24 oktober 2021 16:00

Fabienne Vénien | cello

Johan Hermans |orgel

Op het gevarieerde programma staat muziek voor cello en orgel van Henri Eccles (1670-1742), Camille Saint-Saëns (1835-1932), Geneviève Chapelier (° 1968) en Edouard Senny (1923-1980), voor cello (solo) muziek van Johann Sebastian Bach (1685-1750) en voor orgel (solo) muziek van Johann Pachelbel (1653-1706), Johann Sebastian Bach, John Stanley (1712-1786) en Abraham van den Kerckhoven (1619-1701).

Fabienne Vénien is Française van geboorte en studeerde fysica aan de Universiteit en cello aan het Conservatorium van Orléans. Ze vestigde zich vervolgens in Luik (België), waar ze hogere diploma's (Prix d'Excellence) behaalde voor cello en kamermuziek. Nadien vervolmaakte ze zich in het cellospel bij diverse internationaal bekende leermeesters in Europa en Canada, en verdiepte zich in de barokmuziek, improvisatie, ritmiek en het hedendaagse repertoire. 

Fabienne Vénien wordt uitgenodigd op tal van grote festivals in België, Frankrijk, Finland, Canada, Zwitserland en Australië. Naast haar solistisch werk, is ze lid van diverse ensembles en kamerorkesten. In 1991 stichtte ze het Trio Capricioso, een klaviertrio waarmee ze talrijke concerten gaf in binnen- en buitenland.  Verscheidene componisten droegen werken op aan dit ensemble. Sinds 2002 concerteert ze regelmatig met de pianiste Tiziana Bianco en de organist Johan Hermans. Verder is ze als docente voor cello en kamermuziek verbonden aan het Conservatorium van Huy en aan diverse muziekacademies. Tevens is ze jurylid aan het Koninklijk Conservatorium van Luik.

Johan Hermans is stadsorganist van Hasselt (België).  Hij doceert orgel, klavier, begeleidingspraktijk en groeps-musiceren aan het stedelijk conservatorium van Hasselt en de stedelijke academie van Genk. Johan dankt zijn internationale reputatie als concertorganist aan succesvolle optredens over de hele wereld, van Noord-Amerika tot Australië en van Japan tot Brazilië. Hij maakte wereldwijd radio- en televisie opnamen en gaf lezingen en masterclasses aan universiteiten en conservatoria. 

Sinds 2006 is hij kathedraalorganist van de Sint-Quintinuskathedraal te Hasselt. Hij is voorzitter van de Limburgse afdeling van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Koorleiders in Nederland en is sinds 2019 tevens voorzitter van de Europese afdeling van de American Guild of Organists. Johan Hermans is voor zijn verdiensten in de orgelwereld tweemaal onderscheiden door de  Société Académique "Arts - Sciences - Lettres" te Parijs.

Johan Hermans en Fabienne Vénien geven regelmatig duo-concerten. In deze hoedanigheid zijn ze vooral actief in België en Frankrijk. In januari 2013 hebben ze op uitnodiging als duo een viertal concerten gegeven op het internationaal muziekfestival van Ballarat (Melbourne), Australië.

Toegang € 15,00 per persoon. Vrienden van de Orgelkring Midden-Brabant € 7,50.

 

Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via de link bovenaan de pagina of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij Forward Advocaten. Meer parkeermogelijkheden op de homepage.

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3