A Day in the Darkness, Vicky Angelidou

Concert
promo_photo_-_George_Anastasakis
31 oktober 2020 12:30

 

A Day in the Darkness, Vicky Angelidou 

24 & 31 oktober 2020 | Cenakel

  

Dansvoorstelling die toegankelijk is voor mensen met een visuele beperking en het publiek laat ervaren hoe het is om blind te zijn

 

TILBURG - De Griekse choreografe Vicky Angelidou geeft visueel beperkte mensen een stem met twee unieke voorstellingen in het Cenakel. In geluidsfragmenten uit interviews met blinden en slechtzienden wordt antwoord gegeven op de vraag: wat kunnen zij zien en ontgaat de rest van ons?

Blinden en slechtzienden zijn vaak onzichtbaar voor ons omdat we de neiging hebben om in bubbels te leven. Maar door onszelf open te stellen voor hun ervaring van de wereld kunnen we ons verdiepen in wijsheid die voortvloeit uit leven zonder zicht. ‘A Day in the Darkness’ is een unieke kans om dit alles  te ervaren.  

Elke twintig minuten krijgen vier bezoekers de kans om de voorstelling een-op-een te beleven. Zij worden met elastieken aan dansers verbonden en ervaren de bewegingen met hun overige zintuigen zoals voelen en horen. Deze ervaring is toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Bezoekers die volledig kunnen zien kunnen wellicht de ogen sluiten om zo een ‘kijkje’ te nemen in de wereld van mensen met een visuele beperking. 

Er zijn maximaal 12 tickets per tijdvak en 4 bezoekers zullen actief deelnemen in het optreden door deze eventueel geblinddoekt te ervaren. Mensen met een visuele beperking zullen hierop voorrang krijgen.

‘A Day in the Darkness,’ is te beleven op zaterdag 24 en 31 oktober tussen 12:30 and 17:30.  

Tijdens dit evenement worden alle richtlijnen van het RIVM opgevolgd. Bezoekers mogen zelf bepalen of zij een mondkapje dragen. 

In het kort

Wanneer: zaterdag 24 en 31 oktober 2020

Tijden: tussen 12:30 en 17:30 (verdeeld in tijdslots)

Locatie: Het Cenakel, Cenakel 1, 5022 KK, Tilburg

Tickets: €8,50 alleen verkrijgbaar via https://vickyangelidou.com/tickets/ 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3