S.M.E.T. zondag concert

Concert
 Registratie gesloten
 
14
10._Trio_Martinu_Kklein
8 maart 2020 12:30

Trio Martinů

 

 

Petr Jiříkovský | piano

Pavel Šafařík | viool

Jaroslav Matějka | cello

Trio Martinů ontstond in 1990 aan het Praags Conservatorium en zij vieren dit jaar hun 30-jarig jubileum. Het trio speelt sinds de oprichting in dezelfde formatie, goede vrienden met hetzelfde gevoel voor muziek die elkaar zonder woorden begrijpen. Alle drie de leden zijn vooraanstaande solisten en maken geregeld opnames voor de Tsjechische Radio. Het zijn internationale topmusici, er wordt van hen gezegd dat zij Dvorak in hun bloed hebben.

Petr Jiříkovský (1971) studeerde aan het Conservatorium van Praag en aan de Academie voor Muzikale Kunsten in Praag (bij Emil Leichner, Ivan Klánský). Hij vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Parijs, waar hij solo piano studeerde bij Theodor Paraskivesco en kamermuziek bij Itamar Golan en Eugen Indjic. In Wenen studeerde hij kamermuziek bij Michael Schnitzler). Jiříkovský speelde op vele grote podia in binnen- en buitenland, waaronder het Rudolfinum in Praag, het Mozarteum in Salzburg, het Gewandhaus in Leipzig, de Gasteig in München en het Concertgebouw van Kyoto.

Pavel Šafařík (1971) begon op 7-jarige leeftijd viool te spelen. Hij studeerde aan het Conservatorium van Praag en de Academie voor Muzikale Kunsten in Praag en volgde Masterclasses, onder andere in Viktring en Semmering, Oostenrijk. Hij ontving het Laureaat van het Kocian Vioolconcours in Ústí nad Orlicí in 1986, de eerste prijs op het Beethoven Muziekconcours in Hradec nad Moravicí in 1988 en hij was finalist van het internationale Fritz Kreisler Concours in Wenen 1992.

Jaroslav Matějka (1969) begon op 6-jarige leeftijd met cello bij prof. Jan Vychytil. Hij studeerde af bij prof. Viktor Moučka aan het Conservatorium van Praag en vervolgde zijn studies aan de Academie voor Muzikale Kunsten in Praag onder prof. Miroslav Petráš. Matějka volgde vele masterclasses in het buitenland. Zijn repertoire is vooral gericht op kamermuziek.

Trio Martinů speelt in het Cenakel werken van Suk, Martinů en Dvorak.

Toegang € 15,00  Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3