Betoverende Pianisten

Concert
 Registratie gesloten
 
31
4._Joseph_Moog_klein
16 februari 2020 16:00

"Clearly he is already among the most briljant of pianists" - Gramophone, Bryce Morrison

Joseph Moog (Duitsland, 1987), geboren als zoon van professionele musici, begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Hij studeerde na de Musik Akademie van Karlsruhe aan het conservatorium van Würzburg bij Prof. Bernd Glemser en daarna aan de Musik Akademie für Musik, Theater und Media in Hannover bij Ari Vardi. Zijn talent bleef niet lang onopgemerkt. Zo opende hij in 2016 de serie Meesterpianisten in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam en maakte hij in 2017 zijn debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij trad o.a. ook op in New York en Canada, Hong Kong, Tokyo, Singapore en Seoul.

Hoogtepunten van 2018 en 2019 zijn optredens met het Orchestre de Chambre du Luxembourg, het Rachmaninov Piano Concerto N°2 met het Royal Philharmonic Orchestra in The Royal Albert Hall te London en zijn debuut in Noorwegen met het Kristiansand Symfoniorkester en het Oslo Opera Orchestra onder leiding van Cristian Macelaru. Hij gaat terug naar Azië voor zijn debuut met het New Japan Philharmonic om het Brahms Piano Concerto N°2 te spelen, het werk dat hij maakte met het Hong Kong Sinfoniëtta in 2016. Ook gaat hij weer terug naar Noord-Amerika voor zijn debuut met het Chicago Symphony Orchestra.

Moog heeft meerdere prijzen en awards op zijn naam staan. In 2012 ontving hij van de International Classical Music Awards (IMCA) de Award for Young Artist en in 2014 de Award voor Soloinstrumentalist of the Year. In 2015 kreeg hij de Gramophone Award.

Zijn discografie is zeer uitgebreid, waaronder pianoconcerten van Moszkowski enTsjaikovski. In 2017 bracht hij zijn elfde opname van Brahms’ Piano Concerto N°2 en Strauss’ Burleske uit. In 2018 volgde Debussy's complete Etudes en Ravel's 'Gaspard de la Nuit'.

In het Cenakel speelt Moog werken van Ludwig van Beethoven, Gabriel Fauré en Frederic Chopin.

[ fotograaf: Thommy Mardo]

 

Toegangsprijs 22,50  euro

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

 

 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3