Betoverende Pianisten

Concert
b000ed66_TiffanyPoon_20190217_017_Klein
19 januari 2020 16:00

DIT CONCERT IS UITVERKOCHT

 

De in Hong Kong geboren pianiste Tiffany Poon heeft, nadat ze in het Pre-College programma van het Juilliard College was aangenomen, recitals gegeven en optredens met orkest verzorgd in de USA,Canada,Europa,Australië en China.Daarnaast is ze druk bezig een publiek van volgers op te bouwen op haar You-Tube kanaal en andere sociale media.

Daar geeft ze inzicht in haar leven als musicus met als doel klassieke muziek meer toegankelijk te maken.

In dit seizoen maakt ze haar debuut in het Mozarteum Salzburg en zal zij recitals geven in Nederland (Tilburg)en Duitsland ( Münster en Bielefeld)en geeft zij een kamermuziekrecital samen met de gerenommeerde cellist Jan Vogler in Bologna (Italië).

In de afgelopen seizoenen gaf zij succesvolle recitals op het Klavier Festival Ruhr,het Rheingau Festival en het Huayi Festival in Singapore.

Tiffany Poon's aanwezigheid op de sociale media met meer dan 100.000 volgers leidde tot bijzondere gebeurtenissen.Zo noemden de producenten van het klassieke radioprogramma "Performance Today "

van de Minnesota Public Radio een drankje naar haar als onderdeel van een Instagram serie.

Door haar "Get ready with me"-video's en haar studeervlogs heeft zij een publiek van volgers opgebouwd dat zich bezig houdt met klassieke muziek en persoonlijke groei en ontwikkeling.

Tiffany Poon ontving een volledige beurs van het uitwisselingsprogramma van de Columbia Universiteit en de Juilliard School en studeerde piano bij Emanuel Axe en Joseph Kalichstein.

In 2018 sloot zij met succes haar bachelorstudie filosofie af aan de Columbia Universiteit.

Zij behaalde de eerste prijs van het 8ste. Internationale Chopin Concours voor jonge pianisten te Moskou in 2014 en onlangs won zij de tweede prijs van het Internationale Concours van de Walter Naumberg Foundation.

Tiffany Poon woont op het ogenblik in New York.

 

Poon speelt in het Cenakel werken van Scarlatti,Haydn,Schumann, Beethoven en Liszt

Toegangsprijs 22,50  euro

Kinderen t/m 11 jaar gratis

 

 
 

 

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3