Betoverende Pianisten

Concert
 Registratie gesloten
 
16
Datum: 21 januari 2018 16:00

“Etsuko Hirose is an extraordinary sensitive and very intelligent young musician. She is a briljant outstanding pianist, her virtuosity is really exceptional.”

Martha Argerich

Etsuko Hirose werd in 1979 geboren in Nagoya, Japan en begon op driejarige leeftijd met piano spelen. Toen ze zes jaar oud was speelde ze al Mozart's pianoconcert nr.26 met orkest. Ze vervolgde haar studie aan de École Normale de Musique in de klas van Germaine Mounier en daarna aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse bij Bruno Rigotti en Nicolas Angelich waar ze met unanieme stemmen de Premier Prix en de Prix Daniel Magne behaalde. Ze rondde haar studie af bij Marie-Francoise Bucquet en Jorge Chamino en ontving adviezen van Alfred Brendel, voor wie zij mocht voorspelen.

Ze won prijzen bij verschillende belangrijke concoursen. Zo ook de eerste prijs bij de Martha Argerich Competition in 1999, wat het begin van haar internationale carrière betekende.

Ze speelt in belangrijke zalen als de Herkuleszaal in München, Kennedy Center Washington, Teatro Colon Buenos Aires en Suntory Hall en Orchard Hall in Tokyo.

Hirose trad op met het Symfonieorchester der Bayrischen Rundfunks, Moscow Philharmonic en vele anderen. Ook was zij te gast op festivals als Roque d'Anthéron, Tokyo en Warschau.

Ze nam 4 cd's op voor Denon en haar laatste cd's: Chopin, Ballades en Nocturnes en de Schumann en Liszt concerto's verschenen bij Mirare.

Etsuko Hirose speelt werken van Liszt en Lyapunov.

Toegang 20 euro

 

 

Alle datums


  • 21 januari 2018 16:00

cenakel info 1

cenakel info 2

cenakel info 3